У Херсоні заступник прокурора АРК в четвер проведе виїзний прийом для кримчан

Новини
Фото: investigator.org.ua

У Херсоні заступник прокурора АРК Анатолій Коцура в четвер, 28 лютого, проведе виїзний прийом жителів окупованого Криму для фіксації фактів здійснення окупантами воєнних злочинів на півострові.

Про це Центр журналістських розслідувань  повідомили у  прес-службі прокуратури АРК.

Прийом буде проходити з 10:00 до 13:00 на базі прокуратури автономії з дислокацією в Херсоні (вул. Кременчуцька, 69 (3 поверх).  

Метою прийому є встановлення фактів вчинення з боку окупаційної влади воєнних злочинів та злочинів проти людяності, інших порушень конституційних прав громадян України, що мешкають на тимчасово окупованій території півострова Крим або були вимушені переселитися з неї на материкову частину України.

«Окупаційна влада не має права: позбавляти вас права власності або знищувати ваше майно; примушувати вас служити в збройних формуваннях або збройних силах РФ; переслідувати за національною, релігійною, політичною чи будь-якою іншою ознакою; примусово переміщати, переселяти вас з території Криму або піддавати депортації; обмежувати ваші права на освіту рідною мовою», – заявили в прокуратурі АРК, звертаючись до жителів Криму.

У відомстві також повідомили, що для всіх бажаючих кримчан попередній запис на прийом до заступника прокурора і довідки можна отримати за телефоном: 044-596-73-57 з 09:00 до 17:45 в робочі дні. При цьому попередній запис не обов’язковий.

Нагадаємо:

  • 13 червня 2017 рокау прокуратур АРК Гюндуз Мамедов повідомив, що прокуратура розглядає тяжкі злочини проти громадян в Криму, які здійснюються представниками країни-окупанта, як порушення міжнародного гуманітарного права. У зв’язку з цим раніше відкриті кримінальні провадження за фактами вбивств, нападів, переслідування і незаконного позбавлення волі активістів на півострові перекваліфіковані або доповнені статтею 438 КК України (порушення законів і звичаїв війни).
  • 2 серпня 2017 року прокуратура АРК попросила жителів окупованого Криму і вимушених переселенців з півострова повідомляти про факти незаконного захоплення і «націоналізації» їх майна окупаційною «владою», щоб долучити ці відомості до кримінального провадження, яке розслідується відомством.