Реакція Заходу на анексію Криму була надто повільною – Волкер

Новини
Спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України визнав реакцію Заходу на окупацію Криму Росією надто повільною.

Про це розповів спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер на V Міжнародному форумі «Окупований Крим: 5 років опору», передає Центр журналістських розслідувань.

«П’ять років і один тиждень тому ми всі побачили “зелених чоловіків”, спеціальні підрозділи РФ, які здійснювали операцію з відокремлення Криму від України. Справді за кілька тижнів Росії вдалося анексувати Крим. Я говорю від імені Сполучених Штатів, Європи, трансатлантичної спільноти. Ми діяли надто повільно, просто не вірили в те, що бачили. І не відреагували так швидко, як треба було”, – запевнив Волкер.

Він також зазначив, що під час аналогічної операції на Донбасі Сполучені Штати та Європа діяли більш оперативно, що підтверджують відповідні санкції проти Росії.

Нагадаємо:

  • США продовжать переговори з РФ щодо відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, але поки Росія до цього не готова.