Кримчани напишуть скаргу Путіну через новий закон у РФ

Новини

Жителі окупованого Криму збираються написати скаргу до президента РФ через закон про заборону розміщення хостелів в багатоквартирних будинках, який прийняла російська Держдума.

Про це пише російське видання 360tv з посиланням на голову Асоціації малих готелів Криму Наталію Пархоменко, передає Центр журналістських розслідувань.

«Це удар по всьому малому бізнесу, який закликав підтримувати президент Володимир Путін. Замість того, щоб продумати, як грамотно ліквідувати нічліжки для нелегалів і борделі, всіх звели в одну категорію. Це неправильно і неграмотно. Чому я, працюючи легально, сплачуючи податки, змушена потрапляти під аналогічну заборону?», – заявила Пархоменко.

Вона зазначила, що асоціація планує провести зібрання та написати скаргу до президента РФ Володимира Путіна через заборону хостелів. Окрім того, Пархоменко обурилася тим, що законопроект ще не викликав належного резонансу.

Незадоволення також висловили жителі Криму у коментарях в соцмережах.

При цьому, в «міністерстві курортів і туризму Криму» запевнили, що закон допускає здачу в оренду власного житла на короткий час, але в ньому виключені «інші засоби розміщення».

«Дані зміни вносять заборону на надання готельних послуг в багатоквартирних будинках – діяльність хостелів, але допускають надання послуг короткотермінового проживання і здачу власного житла в оренду в житлових приміщеннях – діяльність, здійснювану гостьовими будинками, міні-готелями, квартироздавачів відповідно до загальноросійським класифікатором видом економічної діяльності. Для курортної галузі Криму хостели в багатоквартирних будинках не є специфічними. Загальна кількість хостелів на півострові не перевищує декількох десятків, скарг від сусідів і туристів на їх діяльність на адресу Міністерства курортів і туризму РК не надходило», – йдеться в повідомленні «міністерства».

  • 5 березня 2019 року Держдума РФ прийняла в третьому читанні законопроект про хостели, в ньому йдеться, що «житлове приміщення в багатоквартирному будинку не може використовуватися для надання готельних послуг».