Гданов: Відкриті два кримінальні провадження щодо незаконної діяльності на КПВВ «Каланчак»

Новини
1-й заступник постпреда президента України в АРК Ізет Гданов Фото: Медіа-центр «ІРС-Херсон»

Правоохоронцями відкриті два кримінальні провадження щодо незаконної діяльності в сервісній зоні контрольного пункту в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом.

Про це на прес-конференції у медіа-центрі «IPC-Херсон» повідомив перший заступник постійного представника президента України в АР Крим Ізет Гданов, передає Центр журналістських розслідувань.

«В сервісній зоні ведеться незаконна діяльність. Є незаконні споруди, які були побудовані на землях Північно-Кримського каналу без документів. Вже 5 років здійснюються незаконні перевезення пасажирів, і (у сервісній зоні – ред.) велика кількість проблем, які є, в тому числі, питаннями національної безпеки», – сказав Гданов.

За його словами, представництво президента в АРК пропонує закріпити обов’язки контролю за станом та роботою сервісної зони на КПВВ за Каланчацькою об’єднаною територіальною громадою (ОТГ).

«Має бути відповідальна особа за санітарний стан сервісної зони, станційне сервісне обслуговування в межах зупинкового комплексу, тому ми пропонували, щоб це питання було під громадою, під ОТГ, під комунальним підприємством. Є два кримінальні провадження щодо незаконної діяльності. Ми домовились на міжвідомчій нараді 5 березня, що на наступному тижні буде чітка карта щодо реалізації заходів по недопущенню незаконної діяльності в сервісні зоні КПВВ «Каланчак»», – зазначив Гданов.

Нагадаємо:

  • Т.в.о. начальника ГУ Національної поліції України в АРК і Севастополі Андрій Бондаренко заявив, що Нацполіція Криму не займається «кришуванням» «тіньового бізнесу», зокрема незаконного обміну валюти, в контрольних пунктах в’їзду-виїзду (КПВВ) на адмінкордоні з окупованим Кримом.