Нацполіція АРК не «кришує» «тіньовий бізнес» на адмінкордоні з Кримом – Бондаренко

Новини
Т.в.о. начальника ГУ Нацполіції в АРК і Севастополі Андрій Бондаренко Фото: investigator.org.ua

Головне управління Нацполіції в АРК і Севастополі не займається «кришуванням» «тіньового бізнесу», зокрема незаконного обміну валюти, в контрольних пунктах в’їзду-виїзду (КПВВ) на адмінкордоні з окупованим Кримом.

Про це заявив т.в.о. начальника ГУ Нацполіції в АРК і Севастополі Андрій Бондаренко на прес-конференції у медіа-центрі «ІРС-Херсон», передає Центр журналістських розслідувань.

«Поліція Криму «кришуванням» «тіньового бізнесу» на КПВВ не займається та ніякого відношення до незаконних валютних операцій не має. Повідомлені нам факти ми будемо відпрацьовувати разом з Нацполіцією Херсонської області», – сказав Бондаренко.

Він також розповів про роботу переведеного з Одеси до Херсону главку кримської поліції.

«Все керівництво Головного управління Нацполіції по Криму буде знаходитися у Херсоні. Для більш ефективної роботи на пунктах пропуску та взаємодії з іншими правоохоронними органами: прокуратурою та СБУ», – зазначив керівник Нацполіції АРК, який до цього очолював Кальміуське відділення поліції Центрального відділу поліції ГУ Нацполіції в Донецькій області.

Він вказав, що основні функції поліції Криму – це охорона правопорядку на КПВВ, реагування на заяви і повідомлення громадян, які перетинають адмінкодон, виявлення осіб, які скоїли кримінальний злочин і які знаходяться в розшуку.

Кримський главк Нацполіції буде розміщуватися в будівлі Управління патрульної поліції в Херсонській області по проспекту Адмірала Сенявіна, 128.

За словами Бондаренка, співробітників управління мають забезпечити службовим житлом або компенсувати витрати на нього. Наразі їхня кількість складає 61 особу, загальний штат – 72 співробітника.

«Передбачена соціальна програма: компенсація за знімання і надання службового. Я не кажу про розкішних квартири. Це, наскільки мені відомо, гуртожитки, які перероблені під житло. Яка кількість квартир буде виділена, поки не можу сказати, але в цьому році поліцейських, які приїхали з інших областей поступово будемо намагатися забезпечити службовим житлом або компенсувати витрати на нього», – повідомив начальник кримського главку Нацполіції.

Наразі ГУ Нацполіції в АРК і Севастополі набирає співробітників. У відомстві є 11 вакансій: слідчих, оперуповноважених карного розшуку, у кадровому відділі.

Нагадаємо:

  • 14 травня 2018  року у складі національної поліції в АРК з’явилося відокремлене відділення патрульної поліції АР Криму та Севастополя, що дислокується в трьох прикордонних районах Херсонщини – Каланчацькому, Чаплинському, Генічеському, – та на трьох КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.
  • З січня 2019 року ГУ Нацполіції України в АРКта м. Севастополі переведено з Одеси  до прикордонної з окупованим Кримом Херсонської області.