США виділять понад мільйон доларів на просування свободи інтернету в Україні

Новини
Державний депратамент США Фото: Reuters

Державний департамент США оголосив конкурс для реалізації програми, яка повинна сприяти підтримці та просуванню свободи Інтернету в Україні в умовах «гібридної війни» з РФ.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію американського зовнішньополітичного відомства.

Як вказується, Держдепартамент США разом з Бюро з питань демократії, прав людини і праці оголосили відкритий конкурс для організацій, що зацікавлені в подачі заявок на програми, які повинні посприяти свободу Інтернету в Україні.

Відзначається, що представникам громадянського суспільства і ЗМІ слід об’єднатися і розробити можливий сценарій захисту, щоб перешкоджати Росії у веденні «гібридної війни» проти України.

«Програма повинна об’єднати експертів в області технологій, юристів, представників громадянського суспільства, ЗМІ та представників приватного сектора для обговорення тенденцій, проблем і політики в галузі свободи інтернету. Програма повинна розширювати знання і нарощувати потенціал цих груп для ведення агітаційно-пропагандистської роботи, щоб … боротися з регіональними та внутрішніми загрозами свободі вираження думок в інтернеті », – йдеться в повідомленні Держдепу США.

Програма розрахована на три роки, обсяг фінансування може скласти від 500 тис. дол. до 1,18 млн дол.

Заявки приймаються до 23 квітня 2019 року.

Нагадаємо:

  • Аналітики проекту «EUvsDisinfo» (EU vs Disinformation, ЄС проти дезінформації) відзначають, що після майже п’яти років з початку військового конфлікту між Росією і Україною використання Кремлем інформаційної зброї проти Києва не зменшилось. У повідомленнях прокремлівських ЗМІ інформація про Україну все ще подається найбільш спотвореною.