Кабмін запропонував ввести санкції щодо іноземців-«спостерігачів» на путінських виборах у Криму

Новини

Кабінет міністрів вніс на розгляд Ради національної безпеки та оборони пропозиції щодо застосування санкцій до осіб, які взяли участь як «міжнародні спостерігачі» у «виборах президента Росії» в окупованому Криму 18 березня 2018 року.

Про це свідчить інформація на сайті уряду, пише Центр журналістських розслідувань.

«Запропоновано на розгляд Ради національної безпеки і оборони України застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних осіб — громадян іноземних держав, які 18 березня 2018 року взяли участь як так звані «міжнародні спостерігачі» в так званих «виборах Президента Російської Федерації»,- йдеться у розпорядженні.

Санкції накладаються на 3 роки.

  • 18 березня 2018 року Росії призвела вибори президента, в тому числі на території окупованого Криму.
  • 19 березня 2018 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін на зустрічі в Брюсселі передав главам МЗС країн-членів Європейського союзу список з понад 140 прізвищ осіб, задіяних в організації та проведенні незаконних «виборів» президента РФ в окупованому Криму, для застосування проти них санкцій.
  • 19 березня 2018 року Європейська служба зовнішньої діяльності заявила, що Євросоюз не визнає проведення Росією «виборів» президента РФ на території Криму, як і його незаконну анексію.