У Криму тривають насильницькі зникнення, тортури, незаконні арешти за політичними мотивами – Держдеп США

Новини
Держсекретар США Майк Помпео Фото: AP

У Держдепартаменті США заявили, що на півострові триває практика насильницьких зникнень, тортур, незаконних арештів за політичними мотивами.

Про це йдеться в щорічній доповіді про права людини в світі, який представив глава Держдепартаменту США Майк Помпео, пише Центр журналістських розслідувань.

«У Криму відбуваються зникнення з політичних мотивів; тортури і жорстоке поводження з затриманими для отримання зізнань, щоб покарати осіб, які чинять опір окупації; політично мотивоване ув’язнення; втручання в свободу вираження поглядів, в тому числі преси, зборів і асоціацій», – йдеться в доповіді Державного департаменту США.

У Криму окупанти посилили переслідування кримських татар і проукраїнських активістів.

Нагадаємо:

  • Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні вказує на продовження порушення Росією прав людини та міжнародного гуманітарного права в тимчасово окупованому Криму. Це стосується, зокрема, переслідування правозахисників, придушення свободи слова, тиску на кримських татар, незаконного призову кримчан до Збройних сил РФ та захоплення 24 українських моряків під час нападу російських військових на кораблі ВМСУ поблизу Керченської протоки.