В Україні зростає кількість виборців, які не знають за кого голосувати – експерт

Новини
Ірина Павленко Фото: YouTube Укрінформ

За останні три місяці кількість українців, які поки що не визначилися, за якого кандидата в президенти України вони будуть голосувати, збільшилася.

Про це на прес-конференції 20 березня повідомила завідувач відділу внутрішньої політики Національного інституту стратегічних досліджень Ірина Павленко, посилаючись на результати опитування Центру соціальних та маркетингових досліджень «Социс», передає Центр журналістських розслідувань.

«За січень серед тих, хто збирається голосувати – 22,1 відсотки людей не визначилися, лютий – 19,8, березень – 23,9. Як би не працювали, не старалися, а ця кількість людей, які не знають за кого голосувати – збільшилась. Це показовий момент, що ті технології, які застосовуються в Україні, не дають той результат, який відповідав зусиллям, які були докладені», – зазначила Павленко.

Вона також додала, що єдині дієві технології, які підштовхують громадян до виборів і допомагають їм обрати, за кого голосувати – це скандали, скандальні звинувачення політиків і телевізійна реклама.

Центр соціальних та маркетингових досліджень «Социс» провів дослідження серед 2000 респондентів з усіх областей України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей) з 5 по 10 березня 2019 року. В опитуванні брали участь громадяни віком від 18 років. Статистична похибка дослідження: +/– 2,1%.

Дослідники брали інтерв’ю особисто (face-to-face) за місцем проживання респондента.