Українці все менше користуються телебаченням для отримання інформації – опитування КМІС

Новини
Заступник директора КМІС Антон Грушецький Фото: YouTube Укрінформ

Все менше громадян України використовують для отримання інформації українське телебачення, свідчить дослідження, проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення ГО «Детектор Медіа».

Про це повідомив заступник директора КМІСу Антон Грушецький в четвер, 21 березня, на прес-конференції в Києві, передає Центр журналістських розслідувань.

«За останній рік на 12% знизилася кількість тих, хто називає (джерелом отримання інформації – ред.) українське телебачення. Ще минулого року 86% респондентів стверджувало, що вони отримують інформацію саме з телеканалів, тепер їх 74%», – сказав Грушецький.

Крім того, додав він, 27,5 % українців використовують у якості джерела інформації інтернет-сайти, ще 23,5% – соціальні мережі.

Фото: YouTube Укрінформ

Також Грушецький вказав, що серед всіх джерел інформації найбільше у громадян України викликають довіру українські загальнонаціональні телеканали: 1+1, Інтер, «Україна», 5 канал, ICTV, «112 Україна», Новий канал, NewsOne.

«41% українців стверджують, що вони довіряють центральному українському телебаченню в питаннях висвітлення новин про події в Україні і світі», – розповів заступник директора КМІСу.

Опитування проводилося з 1 по 25 лютого 2019 року в 110 населених пунктах у всіх областях України, окрім Автономної Республіки Крим та непідконтрольних територій Донбасу. Всього було опрацьовано 2042 заповнених респондентами анкети.