На адмінкордоні з Кримом ФСБ затримала активістів «Кримської солідарності»

Новини

На адміністративному кордоні з окупованим Кримом російські прикордонники ФСБ затримали активістів «Кримської солідарності» Ремзі Бекирова і Руслана Сулейманова: із затриманими активістами «проводяться заходи і складаються процесуальні документи».

Про це пише Центр журналістських розслідувань з посиланням об’єднання «Кримська солідарність».

«Дружина Ремзі Бекирова кілька разів дзвонила на гарячу лінію прикордонної ФСБ. За словами співробітника, з затриманими активістами Ремзі і Русланом «проводяться заходи і складаються процесуальні документи». На допит затриманих активістів забрали під приводом сумнівів в достовірності документів, що засвідчують особистість», – йдеться в повідомленні.

Ремзі Бекіров – постійний добровільний слухач на політичних судових процесах у Криму, стример і блогер. Руслан Сулейманов – так само активіст, який відвідує судові засідання.

Нагадаємо:

  • 30 березня 2017 року в Криму в Сімферополі російські силовики затримали кримськотатарського активіста Ремзі Бекирова за розміщення в соціальній мережі нібито екстремістських матеріалів. В цей же день «Сімферопольський районний суд» присудив Бекірову 3 діб адмінарешту.