Україна розширить участь в операціях НАТО – Генштаб ЗСУ

Новини
Фото: 112.ua

Україна розширить участь в операціях НАТО. Зокрема українські Збройні сили планують відправити своїх інструкторів і викладачів для підготовки бійців Збройних сил Іраку в рамках операції Північноатлантичного Альянсу. Крім того ВМС України візьмуть участь в операції НАТО Sea Guardian (Морський охоронець) в Середземному морі.

Про це під час круглого столу «70 років НАТО» повідомив представник Генерального Штабу ЗС України Геннадій Коваленко, передає Центр журналістських розслідувань.

«Нещодавно ми отримали від штаб-квартири НАТО потенційного операційного партнера для операції в Іраку. Ми плануємо залучити наших інструкторів і викладачів для підготовки національних Збройних сил Іраку. І плануємо направити наші сили і засоби Військово-Морських Сил Збройних Сил України для участі в операції «Sea Guardian». Все це відбудеться в цьому році», – сказав Коваленко.

«Sea Guardian» (Морський охоронець) – це операція з морської безпеки, в рамках якої НАТО підтримує ситуацію безпеки в Середземному морі. Вона здійснюється у співпраці з країнами середземноморського регіону і допомагає запобігти тероризму і протидіяти можливим викликам безпеки.

Нагадаємо:

  • 21 червня 2018 року Верховна Рада прийняла закон «Про національну безпеку України», який визначає стратегічний курс країни на вступ до НАТО і Європейський союз. 5 липня президент Петро Порошенко підписав закон.