Зеленський заявив про готовність до переговорів з Путіним

Новини
Володимир Зеленський Фото: Reuters

Кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський заявив, що готовий вести переговори з президентом РФ Володимиром Путіним, оскільки війна – з Росією, «але не в інтересах поступок територіями України».

Про це Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю телеканалу «Україна» 7 квітня, повідомляє Центр журналістських розслідувань

«Війна з Росією. Тому з Росією треба говорити. Повинні бути переговори і дипломатичний формат переговорів у присутності представників Заходу», – заявив кандидат у президенти України. 

При цьому на питання журналістки, чим готовий пожертвувати, Зеленський відповів: «Жертвувати територіями і людьми ми не будемо ніколи. Цілісність України повинна бути константою. Це не тільки в Конституції України, це в серці кожної нормальної людини, кожного громадянина України», – заявив Зеленський.

Відповідаючи на питання про терміни припинення війни, Володимир Зеленський сказав, що на довгий мирний процес в України немає часу.
«Ми не можемо собі дозволити довгий процес … Щоранку ми з вами починаємо з новин про те, скільки наших хлопців загинуло на сході. Кожен день – це кожне життя, кожна людська доля. У нас немає часу, як в спорті, розминатися , треба підходити і брати », – заявив кандидат в президенти.

Він також вважає, що треба продовжувати мінський процес, проте «мінський формат треба реформувати».

  • Центральна виборча комісія України у неділю, 7 квітня оголосила офіційні результати першого туру виборів президента 31 березня. За ними, до другого туру, який відбудеться 21 квітня, проходять кандидати Володимир Зеленський та Петро Порошенко, яких і буде внесено до виборчого бюлетеню для повторного голосування.