Офіційні дебати Порошенка і Зеленського повинні відбутися в студії Суспільного – глава ЦВК

Новини
Володимир Зеленський та Петро Порошенко Фото: Facebook

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила, що офіційні дебати Володимира Зеленського та Петра Порошенка повинні проводитися в студії Суспільного.

За її словами, офіційні дебати повинні фінансуватися з держбюджету, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на РБК-Україна.

«Звертаю вашу увагу на існуючу постанову ЦВК від 5 травня 2014 року №472, якою встановлено місце проведення дебатів. Там лише зазначена стара адреса по вулиці Мельникова, яка зараз – Юрія Іллєнка. Але адреса та сама. Це вже приміщення суспільної телерадіокомпанії. Саме там повинні проводитися дебати. Це теледебати, які повинні бути обов’язково проведені відповідно до законодавства», – зазначила глава ЦВК.

Сліпачук додала, що кошти на проведення дебатів за рахунок державного бюджету були закладені ще в 2018 році.

Нагадаємо:

  • Обидва кандидати вже звали один одного на дебати на НСК «Олімпійський».
  • 7 квітня Центральна виборча комісія України оголосила офіційні результати першого туру виборів президента 31 березня. За ними, до другого туру, який відбудеться 21 квітня, проходять кандидати Володимир Зеленський та Петро Порошенко, яких і буде внесено до виборчого бюлетеню для повторного голосування.