9 травня окупанти виведуть на парад у Криму 5 тисяч військових, танки і школярів

Новини

В окупованому Криму 9 травня у параді з нагоди святкування «Дня Перемоги» (закінчення Другої світової війни) візьмуть участь близько п’яти тисяч російських військовослужбовців і понад 100 одиниць техніки. Крім військовослужбовців Чорноморського флоту РФ, особового складу морської авіації і ППО, винищувального авіаційного і зенітно-ракетного полків ВПС, а також Росгвардіі, в параді візьмуть участь школярі з російського руху «Юнармія».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу Чорноморського флоту РФ.

У парадах будуть задіяні танки Т-72Б3, бронетранспортери БТР-82А і БТР-80, берегові ракетні комплекси «Бастіон», разведкомплекси «Моноліт» і «Мінерал», пускові установки комплексу ППО С-400 «Тріумф», ЗРК «Панцир», гаубиці «Мста» і «Д-30», системи залпового вогню «Град-М», бронеавтомобілі «Тигр» і «Рись».

У Севастополі парад буде приймати командувач Чорноморським флотом РФ віце-адмірал Олександр Моісеєв, у Керчі – заступник командувача російським флотом віце-адмірал Сергій Липилин, у Сімферополі – т.в.о. командира армійського корпусу Чорноморського флоту, полковник Іван Попов.

  • Українські правозахисники неодноразово повідомляли, що в окупованому Криму РФ в порушення міжнародного гуманітарного права продовжує пропаганду призову в армію, в тому числі, використовуючи політику мілітаризації дітей.