Кандидатам у президенти дадуть тиждень, щоб висловити свою позицію по кримським питанням

Новини
Володимир Зеленський та Петро Порошенко Фото: Facebook

Міжнародний рух за звільнення Криму та солідарність з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA відправив питання щодо Криму до штабів кандидатів у президенти України. На відповідь кандидатам дадуть тиждень.

Про це заявив голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ми публічно звернулися до кандидатів у Президенти. Завтра (11 квітня – ред.) ми відправляємо офіційні листи в штаби кандидатів у президенти, де будуть записані питання, і ми в листі позначимо, що просимо до 18 числа відреагувати. Крім того, 11 квітня в соцмережах, в інтернеті  буде запущено відеоролик, який буде протягом цього часу системно нагадувати про ці питання», – розповів Барієв.

Частину відповідей кандидати можуть надати і під час прямого ефіру на дебатах 19 квітня.

Питання стосуються деокупації Криму, законів про колабораціонізм, політичних в’язнів та про скасування вільної економічної зони Крим.

Голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу Ескендер Баріев Фото: investigator.org.ua

Члени міжнародного руху підняли питання про договори з РФ про спільне користування Азовським морем та про реалізації колективних прав кримських татар як корінного народу України.  

Якщо кандидати не нададуть відповіді до виборів, представники руху пообіцяли проводити публічні акції під Адміністрацією Президента.

Нагадаємо:

  • Представники Міжнародного руху за звільнення Криму та солідарністю з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA підвели підсумки, хто з кандидатів в президенти найбільше опікується питаннями Криму.