Під Севастополем окупанти проводять обшук в будинку імама мечеті

Новини
Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму російські силовики проводять обшук в будинку Рустема Абілєва, імама мечеті в селі Штурмове Балаклавського району Севастополя, а також в самій мечеті.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Стало відомо про те, що сьогодні в с. Штурмове (село в Балаклавському муніципальному окрузі в складі Балаклавського району Севастополя), по вулиці Ак’яр 48, в будинку Абілєва Рустема проходять слідчі заходи … Слідчі заходи спочатку проводилися в мечеті, імамом якої є Абілєв, потім силовики проїхали до будинку Рустема Абілєва», – йдеться в повідомленні.

За інформацією активістів, на заходах, які проводять російські силовики, присутні кореспонденти російських і севастопольських засобів масової інформації.

Як повідомляється, Рустем Абілєв працює лікарем-стоматологом, веде стоматологічну практику у власній клініці. У 2006 році він закінчив Кримський державний медичний інститут.

Нагадаємо:

  • 22 березня в Криму в місті Білогірськ російські силовики провели обшук в будинку кримських татар, син господаря якого Акім Куртдеде зараз знаходиться в Європі на заробітках. Після закінчення слідчих батька, матір та молодшу сестру Акіма, які перебували в будинку, відвезли міськуправління ФСБ.
  • Через кілька годиин силовики відпустили додому сім’ю кримських татар Куртдеде.