У Криму окупанти після обшуку затримали імама мечеті під Севастополем

Новини
Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму російські силовики затримали Рустема Абілєва, імама мечеті в селі Штурмове Балаклавського району Севастополя, після того як провели обшук в його будинку і самій мечеті.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Сьогодні, 15 квітня 2019 року проводилися слідчі заходи в с. Штурмовому (село в Балаклавському муніципальному окрузі в складі Балаклавського району Севастополя) в будинку Рустема Абілєва, а також в мечеті, яка належить місцевій релігійній організації «Хаят» Духовного управління мусульман Республіки Крим та міста Севастополь, імамом якої він є. По закінченню слідчих заходів Рустем Абілєв був затриманий», – йдеться в повідомленні.

За інформацією активістів, Абілєв був головним спонсором будівництва мечеті в селі Штурмове.

Как сообщил изданию Крым.Реалии крымский юрист Рустем Кямилев, российские силовики после задержания доставили имама Рустема Абилева в севастопольское отделение ФСБ.

«Рустем Абилев задержан и доставлен в отдел ФСБ по Севастополю. Что с ним происходит сейчас – неизвестно. Родственники отказались давать какие-либо комментарии и сказали, что будут решать все своими силами. Предположительно, обыск проходил то ли из-за якобы призывов к терроризму, то ли экстремизму. Это разные статьи, но я точно сказать не могу. На данный момент это вся информация», – сказал Кямилев.

По словам юриста, «с большой долей вероятности можно предположить, что ему будет предъявлено уголовное обвинение».

Нагадаємо:

  • 15 квітня в Криму російські силовики провели обшук в будинку Рустема Абілєва, імама мечеті в селі Штурмове Балаклавського району Севастополя, а також в самій мечеті. Рустем Абілєв працює лікарем-стоматологом, веде стоматологічну практику у власній клініці.