На Херсонщині в Каланчаку проголосували перші кримчани

Новини
Фото: investigator.org.ua

В Херсонській області у селищі Каланчак вже проголосували перші кримчани, які приїхали з території окупованого Криму для того, щоб взяти участь в голосуванні у другому турі виборів президента України.

Про це кореспондентам Центру журналістських розслідувань повідомила голова дільничної виборчої комісії №650323 територіального виборчого округу №186 Світлана Кушнаренко.

Вона зазначила, що для голосування у другому турі президентських виборів в смт Каланчак зареєстровано 102 виборця з Криму – це на 9 більше, ніж у першому турі.

Голова ДВК №650323 у Каланчаку Світлана Кушнаренко Фото: investigator.org.ua

Кореспондентам Центру вдалося поспілкуватися з Русланом, який приїхав аби проголосувати в Каланчаку з окупованого Севастополя.

Він повідомив, що при перетині адмінкордону з Кримом на російському КПП співробітники ФСБ уточнюють у українців мету візиту на Херсонщину.

Головною проблемою Руслан вважає високу ціну виборчої подорожі для кримчан. Саме тому, вважає він, більшість з них проігнорують 2-й тур виборів президента.

Для виборців з Криму у дільничній виборчій комісії Каланчаку підготували символічні презенти – лялькових ангелів, що символізують єдність України та неподільність її кордонів.

Фото: investigator.org.ua

Нагадаємо

  • За даними Державного реєстру виборців, можливістю тимчасово змінити місце голосування для участі у другому турі виборів президента скористалися 4884 виборців з Автономної Республіки Крим та 1141 – з Севастополя. Крім того, місце голосування змінили 29 784 українців з Луганської області, ще 58 968 – з Донецької. Всього перед другим туром виборів тимчасовим зміною місця голосування скористалися 325 604 українця.
  • Для голосування у другому турі виборів президента України 538 виборців з окупованих Криму і Севастополя тимчасово змінили місце голосування на території Херсонської області. При цьому найбільше кримчан будуть голосувати у Каланчацькому районі.