На Херсонщині найбільше кримчан голосуватиме у Каланчацькому районі

Новини
Админкордон з Кримом, Херсонська область Фото: dpsu.gov.ua

Для голосування у другому турі виборів президента України 538 виборців з окупованих Криму і Севастополя тимчасово змінили місце голосування на території Херсонської області. При цьому найбільше кримчан будуть голосувати у Каланчацькому районі.

Про це медіа-центру «IPC-Херсон» повідомили у відділі адміністрування державного реєстру виборців апарату Херсонської облдержадміністрації, передає Центр журналістських розслідувань.

За цією інформацією, найбільше кримчан зареєструвались для участі в голосуванні у Каланчацькому районі – 111, Генічеському – 108 та Олешківському районі – 52.

Крім того, у Херсоні планують проголосувати 190 виборців Криму, з яких найбільше (104) у Суворовському районі міста.

За даними Державного реєстру виборців, можливістю тимчасово змінити місце голосування для участі у другому турі виборів президента скористалися 4884 виборців з Автономної Республіки Крим та 1141 – з Севастополя. Крім того, місце голосування змінили 29 784 українців з Луганської області, ще 58 968 – з Донецької. Всього перед другим туром виборів тимчасовим зміною місця голосування скористалися 325 604 українця.

Нагадаємо:

  • Для голосування у першому турі виборів президента 31 березня у Херсонській області зареєструвались понад 400 мешканців Криму і Севастополя. Найбільше – у Каланчацькому районі.