Ситуація на адмінкордоні з Кримом стабільна – Держприкордонслужба

Новини
КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом Фото: investigator.org.ua

Ситуація на адмінкордоні з окупованим Кримом стабільна. Контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак», «Чаплинка» і «Чонгар» працюють у штатному режимі. Кримчани, які виїжджають з півострова, повідомляють про посилення уваги з боку співробітників ФСБ.

Про це кореспондентам Центру журналістських розслідувань повідомив заступник начальника Херсонського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України Іван Шевцов.

«Наразі великого ажіотажу, викликаного другим туром виборів президента, ми не спостерігаємо. Всі КПВВ працюють в штатному режимі. В разі посилення людського потоку ми готові ввести в роботу резервні вікна паспортного контролю, та зараз така потреба відсутня. Перша частина дня пройшла без провокацій з боку окупантів, проте люди відзначають посилення уваги до в’їжджаючих на територію материкової України з боку співробітників ФСБ», – сказав Шевцов.

Заступник начальника Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов Фото: investigator.org.ua

Нагадаємо:

  • 21 квітня в Україні проходить повторне голосування (другий тур) на чергових виборах президента. Українці вибирають, хто з двох кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів у першому турі, має стати главою держави – шоумен, художній керівник студії «Квартал 95» Володимир Зеленський або діючий президент Петро Порошенко.
  • ГУ Нацполіції в АРК та Севастополі залучило до забезпечення порядку на адмінмежі з окупованим Кримом колег з Запорізької, Дніпропетровської та Миколаївської областей, а також кінологів. Правоохоронці працюють в посиленому режимі.
  • Кримчани, які їдуть на Херсонщину, щоб взяти участь у другому турі виборі президента України, ховають вишиванки при перетині адмінкордону з окупованим Кримом від російських прикордонників.