Кримчани, які їдуть на вибори, ховають вишиванки при перетині адмінкордону з Кримом

Новини
Фото: investigator.org.ua

Кримчани, які їдуть на Херсонщину, щоб взяти участь у другому турі виборі президента України, ховають вишиванки при перетині адмінкордону з окупованим Кримом від російських прикордонників.

Про це розповіла кореспондента Центру журналістських розслідувань мешканка Криму Тетяна поблизу КПВВ «Каланчак».

«Ви просто не уявляєте, що з нами було, якщо б їх знайшли (на російському КПП – ред.). Мінімум нас би затримали на невизначений термін. Ми з сім’єю приїхали сюди аби прийняти участь у виборах. Ми голосуємо за Україну за її європейський вибір», – сказала Тетяна.

«Вважаю символічним виконати свій громадянський обов’язок саме в національному костюмі, та аби уникнути переслідування окупаційної «влади» одягалися в вишиванки вже на Херсонщині», – додала кримчанка.

Нагадаємо:

  • 21 квітня в Україні проходить повторне голосування (другий тур) на чергових виборах президента. Українці вибирають, хто з двох кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів у першому турі, має стати главою держави – шоумен, художній керівник студії «Квартал 95» Володимир Зеленський або діючий президент Петро Порошенко.
  • Для голосування у другому турі виборів президента України 538 виборців з окупованих Криму і Севастополя тимчасово змінили місце голосування на території Херсонської області. При цьому найбільше кримчан будуть голосувати у Каланчацькому районі.