«100 000 тонн дипломатії для РФ»: США розгорнули авіаносну групу в Середземному морі

Новини

Американський флот розгорнув в Середземному морі дві ударні авіаносні групи: це, за словами посла США в РФ Джона Хантсмана, «100 тисяч тонн міжнародної дипломатії» для Кремля.

Такі слова дипломата США, який разом з командувачем силами ВМС США в Європі і Африці адміралом Джеймсом Фогго спостерігав за навчаннями з авіаносця «Авраам Лінкольн», призводить Голос Америки, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Спільні навчання «Лінкольна» з «Джоном Стеннісом» почалися 23 квітня. В їх основу покладено кілька сценаріїв, деталі яких не розкриваються.

У повідомленні Шостого флоту США говориться, що в операціях задіяні понад 130 літаків і вертольотів, 10 кораблів, а також 9000 моряків і морських піхотинців.

«Кожен авіаносець, який в даний час працює в Середземному морі, являє собою 100 000 тонн міжнародної дипломатії. Дипломатичні комунікації і діалог в поєднанні з потужною обороною, яку забезпечують ці кораблі, покликані продемонструвати Росії, що якщо вона дійсно хоче поліпшити відносини з США, вона повинна припинити дестабілізуючу діяльність у всьому світі», – сказав Хантсман.

Фото: прес-служба Шостого флота США

На думку Фогго, одна ударна група авіаносця «забезпечує величезну оперативну гнучкість і маневреність», а дві авіаносні групи – «безпрецедентний рівень стримування односторонньої агресії і сукупне нищівну силу».

В супровід «Лінкольна» входить іспанський фрегат «Мендес Нуньєс».