Нацполіція АРК встановила ще двох учасників «самооборони Криму»

Новини

Національна поліція України встановила ще двох учасників незаконного збройного формування «Самооборона Криму».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу Управління Нацполіціі України в АР Крим і Севастополі.

Як повідомляється, триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом створення і діяльності в окупованому Криму незаконних збройних формувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 260 Кримінального кодексу України.

За даними прес-служби, з початку березня 2014 року громадяни України Панчік Ю.В., 1966 р.н. і Щенніков М.М., 1964 р.н. стали бійцями так званої «самооборони» Криму. Поліція опублікувала фотографії підозрюваних. Зазначеним особам повідомлено про підозру, їх оголосили в розшук.

Нагадаємо:

  • В лютому 2019 року слідчий відділ ГУ Нацполції в АРК та Севастополі оголосив у розшук керівників та учасників спецпідрозділу «Рубеж», який входив до складу незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя». У 2014 році під час окупації Криму Росією члени НЗФ, зокрема, брали участь у захоплені кораблів ВМСУ та військових частин Збройних Сил України у Севастополі. У списку – особи, які були встановлені Центром журналістських розслідувань у спецпроекті «Шуцмани Путіна».
  • З початку 2019 року правоохоронці АРК оголосили в розшук 28 учасників незаконного збройного формування «Самооборона Криму», які вчиняли злочини під час окупації півострову Росією. Загалом, починаючи з 2018 року в розшук оголошено 165 представників, у тому числі й керівників, «Самооборони Криму». Щодо 1400 осіб, які входили до незаконного збройного формування, встановлено повні анкетні дані.