На Донбас перекинули снайперів однієї з російських ПВК – розвідка

Новини

З РФ на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей прибули спеціально сформовані групи снайперів однієї з російських приватних військових компаній (ПВК) для виконання так званих особливих завдань на лінії зіткнення.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, пише Центр журналістських розслідувань.

«Поряд з нанесенням втрат особового складу об’єднаних сил діяльність найманців спрямована на провокування загострення обстановки шляхом обстрілу позицій своїх військ для звинувачення українських підрозділів у веденні вогню», – наголошується в повідомленні.

За даними української розвідки, з 3 травня також проходять навчальні збори зі снайперами з’єднань і частин бойовиків в ОРДЛО.

У ГУР уточнили, що в ході підготовки снайперів окупантами використовуються дослідні зразки великокаліберних снайперських гвинтівок і переобладнані протитанкові рушниці.

  • У квітні Служба безпеки України ідентифікувала чергових найманців з позаштатного підрозділу російської військової розвідки ПВК Вагнера, яких вербували з числа бойовиків на Донбасі і переправляли до Сирії на кораблях ВМФ РФ. Факти використання бойового корабля РФ для переправлення найманців не поодинокі.