Човен звільнених у Криму українських рибалок російські прикордонники не випустили з півострова

Новини

Моторний човен, на якому минулого року були затримані ФСБ РФ херсонські рибалки, поки що залишається в окупованому Криму.

Про це медіа-центру IPC-Генічеськ розповів звільнений рибалка Андрій Морозов, який наразі перебуває вдома у селі Стрілкове Херсонської області, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За словами Морозова, постановою суду в Криму нібито було визначено, що човен має бути повернутий власнику. Однак через адмінмежу російська сторона його не пропустила.

Звільнений рибалка відмовився говорити на камеру, але пообіцяв надати коментар пізніше.

З іншим рибалкою, Русланом Кондратюком, журналистам медіа-центру поспілкуватися не вдалося: з будинку, де він, за словами односельчан, проживає, ніхто не вийшов.

Як раніше повідомлялося, РФ звільнила двох утримуваних в окупованому Криму херсонських рибалок Руслана Кондратюка та Андрія Морозова.

  • У вересні 2018 року прикордонники ФСБ РФ затримали на кримському березі затоки Сиваш двох українських рибалок з села Стрілкового Генічеського району Херсонській області під час швартування моторного човна поблизу села Стефанівка Джанкойського району. Російські прикордонники стверджували, що в човні, на якій рибалки прибутку до Криму, було виявлено близько 20 кг кефалевих видів риб.
  • Звільнені в окупованому Криму херсонські рибалки отримали статус потерпілих у кримінальному провадженні.