У Чорному морі провели тренування український ракетний катер і британський розвідувальний корабель

Новини

Ракетний катер «Прилуки» Військово-морських сил Збройних сил України і британський розвідувальний корабель HMS Echo провели тренування в акваторії Чорного моря.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

За інформацією відомства, під час спільного тренування український ракетний катер і британський корабель виконали завдання з тактичного маневрування, навчання з протиповітряної оборони, а також провели тренування по зв’язку відповідно до стандартів НАТО. У тренуваннях був задіяний морської багатоцільовий вертоліт Мі-14.

«Сьогодні перед нами стояло завдання підняти з борту британського корабля потерпілого. Вважаю, що відпрацювали на відмінно. Особливістю роботи на такому невеликому майданчику є те, що вертоліт повинен дуже близько підійти до різних надбудов і антен корабля, і розрахувати так, щоб нічого не зачепити, а для нас, рятувальників – вийти з борту вертольота і надати допомогу – звичайне і буденна справа. Нічого дивного», – цитує Генштаб інструктора-рятувальника парашутно-десантної групи, старшого сержанта Сергія Картеля.

  • Розвідувальний корабель Королівського флоту Великобританії HMS Echo (H87) кинув якір біля причалу Одеського морського порту в грудні 2018 року.