Пошуковики вивезли з Донбасу 1736 тіл загиблих військових – ВСУ

Новини
Фото: cimic.com.ua

За 5 років з початку агресії РФ на Донбасі в рамках гуманітарного проекту «Евакуація 200» з району бойових дій вивезено 1736 тіл загиблих захисників України, 71 військовослужбовець вважається зниклим без вісті.

Про це повідомив начальник управління Цивільно-військового співробітництва (ЦВС) Збройних сил України Олексій Ноздрачов у вівторок, 14 травня, на брифінгу в Києві, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Укрінформ.

«З 2014 року в рамках реалізації гуманітарного проекту «Евакуація 200» пошуковими групами вивезено з району бойових дій 1736 тіл, 865 транспортовані в місця остаточного поховання і передані родичам загиблих», – сказав Ноздрачев.

Він зазначив, що за весь період проведення антитерористичної операції і операції Об’єднаних сил в ЗС України значилося 525 безвісти зниклих військових. На сьогоднішній день в ЗСУ залишається 71 військовослужбовець, який вважається безвісти зниклим.

У той же час, Ноздрачев зазначив, що вже є 28 позитивних результатів ДНК, «що дає нам можливість зменшити кількість захисників, які вважаються безвісти зниклими».

Він нагадав, що у вересні 2019 року гуманітарний проект «Евакуація 200» відзначить п’яту річницю, і додав, що робота ВСУ з пошуку зниклих без вести, евакуації тіл загиблих та транспортування до місця поховання триває на постійній основі. Відділ ГВС, який координує зазначений проект, сприяє слідчим органам, співпрацює з органами державної влади, зокрема, установами судової експертизи МОЗ України, Нацполіцією, Червоним Хрестом.

Фото: cimic.com.ua

Нагадаємо:

  • Станом на серпень 2018 року за інформацією Міжнародного Комітету Червоного Хреста на Донбасі по обидва боки лінії зіткнення було відомо про понад тисячу невпізнаних тіл загиблих під час бойових дій на сході України.
  • За даними ООН, унаслідок збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12 800 до 13 000 осіб.