На Арабатську стрілку хочуть залучити більше туристів туром по курганам бронзової епохи

Новини
Фото: arabat-rada.gov.ua

На Арабатській стрілці у селі Щасливцево прикордонного з Кримом Генічеського району вже кілька сезонів тривають археологічні роботи на могильниках доби бронзи. Після того, як дослідження історичних об’єктів буде завершено, їх планують долучити до популяризації туристичної сфери Херсонської області.

Про це кореспондентам Центру журналістських розслідувань розповів голова сільської ради Щаслицево Віктор Плохушко.

«Експедиція буде тривати з травня по червень і за цей час ми повинні будемо завершити розкопки кургану. Та життя цього об’єкта на цьому не закінчиться – ми відновимо насип та поставимо на ньому реконструкцію антропоморфного зображення воїна – кочівника. Згодом ми вбачаємо можливість використовувати досліджені кургани як туристичну принаду. Зробити, якщо можна так сказати, «родзинкою» нашої місцевості», – сказав Плохушко.

Віктор Плохушко, голова Щасливцевської сільської ради Фото: investigator.org.ua

Поблизу Щасливцево знаходиться великий курганний комплекс доби бронзи, що продовжить експлуатуватися навіть після того, як втратить історичний інтерес.

Місцева влада планує побудувати поруч тематичні туристичні об’єкти, зберігаючи специфіку відповідного історичного періоду, та надасть відвідувачам можливість перенестись у часі на кілька тисячоліть назад.

Нагадаємо:

  • 18 травня в прикордонній з окупованим Кримом Херсонській області традиційно великим фестивалем відкрився туристичний сезон. У цьому році організатори обрали місцем його проведення Біосферний заповідник Асканія-Нова, що є унікальним природним об’єктом на туристичній мапі України.