Суд у Києві продовжив арешт учаснику «Самооборони Криму» Саттарову

Новини
Учасник «Самооборони Криму» Олександр Саттаров Фото: Facebook Лариса Сарган

Учаснику так званої «Самооборони Криму» Олександру Саттарову, якого звинувачують у державній зраді, продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці. Колегія суддів після наради постановила продовжити арешт Саттарову до 21 липня.

Таку ухвалу винесла колегія суддів Голосіївського районного суду Києва, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Бюро судової інформації.

На засіданні повинні були дистанційно допитати засекреченого свідка обвинувачення з Одеси, проте зв’язок із судом не вдалося встановити. Суд вирішив перейти до етапу дослідження доказів, для чого була оголошена перерва до 9 липня.

Прокурор Андрій Гонтар просив задовольнити клопотання про продовження тримання під вартою Олександра Саттарова ще на 60 днів, оскільки існують обґрунтовані ризики переховування від слідства та впливу на свідків.

Олександр Саттаров, учасник «Самооборони Криму», фото: Бюро судової інформації

Адвокат Ігор Свінцицький наполягав, що прокуратура АРК не надала доказів у підтвердження ризиків та просив змінити запобіжний захід на домашній арешт.

Нагадаємо:

  • 15 грудня 2017 року правоохоронці затримали в Дніпропетровській області члена так званої «Самооборони Криму» Олександра Саттарова. 18 грудня Приморський суд Одеси заарештувавйого без права внесення застави.