Прокурор АРК проведе в четвер в Одесі особистий прийом переселенців з Криму

Новини
Прокурор АРК Гюндуз Мамедов Фото: investigator.org.ua

Прокурор АРК Гюндуз Мамедов в четвер, 30 травня, проведе в Одесі особистий прийом громадян – переселенців з тимчасово окупованого Криму для виявлення фактів порушення їх конституційних прав і свобод окупантами, а також «серйозних порушень міжнародного гуманітарного права та грубих порушень прав людини».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прокуратури АРК.

«У четвер, 30 травня 2019 року з 10:00 до 13:00 у приміщенні Прокуратура Одеської Області (м. Одеса, вул. Пушкінська, 3) прокурор АР Крим Мамедов Гюндуз Айдинович проведе особистий прийом громадян, які перемістилися з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, виїзний прийом громадян проводитиметься, зокрема, «з метою виявлення порушень конституційних прав і свобод громадян України – вимушених переселенців з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, фактів серйозних порушень міжнародного гуманітарного права та грубих порушень прав людини».

Попередній запис та довідки за телефоном: (044) 596 73 57. Однак попередній запис не обов’язковий.

Нагадаємо:

  • Прокурор АРК Гюндуз Мамедов закликав Верховну Раду ухвалити законопроект №9438 про гармонізацію кримінального законодавства України з положеннями міжнародного права. Він нагадав, що прокуратура АРК кваліфікує і розслідує факти порушення прав людини в окупованому Криму як міжнародні воєнні злочини. Введення кримінальної відповідальності за злочини проти людяності необхідне для невідворотності покарання винних в порушенні прав людини на півострові.