ЦВК: Довідки для тимчасової зміни місця голосування тепер не потрібні, достатньо паспорта

Новини
Фото: investigator.org.ua

Центральна виборча комісія (ЦВК) скасувала норму, за якою для зміни місця голосування треба було подавати документи, що підтверджують необхідність такої зміни. У відділенні ведення Державного реєстру виборців достатньо буде пред’явити лише паспорт.

Відповідні зміни ЦВК внесла до своєї постанови «Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси», повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Зокрема, Порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси тепер не передбачає подання документів (копій документів), що підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси», – повідомили в прес-службі Центрвиборчкому.

Таким чином, тепер для зміни місця голосування потрібен лише паспорт.

При цьому у громадянській мережі ОПОРА повідомляють, що українці, які змінять місце голосування перед виборами до Верховної Ради, отримають лише один бюлетень на виборчий дільниці – за партійними списками. Цю процедуру можна пройти до 15 липня включно.

«Обидва бюлетені – і за мажоритарного кандидата, і за партію – отримають тільки ті виборці, які змінять місце голосування в межах «рідного» округу. Ще один варіант – просто поїхати голосувати за місцем реєстрації», наголосили в ОПОРІ.

Нагадаємо:

  • Новообраний президент Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду України восьмого скликання. 
  • Позачергові вибори до парламенту призначені на 21 липня.