Зброя, з якої був убитий 5-річний Кирило Тлявов, поки не встановлена – прокурор

Новини
Фото: investigator.org.ua

Зброя, з якої був убитий 5-річний Кирило Тлявов в Переяслав-Хмельницькому Київської області, до цих пір не встановлена.

Про це повідомив журналістам прокурор Владислав Волян після засідання Голосіївського райсуду Києва щодо обрання запобіжного заходу підозрюваним поліцейським Івану Приходьку і Володимиру Петровцю, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

«Стріляючи, не бачачи цілі, це вже умисел», – сказав Волян.

За його словами, захист підозрюваних стурбований тим, що дитина була вбита одним пострілом, а підозрюваних двоє.

«Ми будемо намагатися встановити, хто все-таки вистрілив», – сказав прокурор.

Відповідаючи на питання про зброю, з якої була вбита дитина, Волян сказав: «Вона не встановлена».

При цьому він не уточнив, що конкретно це означає.

Сторона захисту поліцейських заявила, що за підсумком судового засідання можна стверджувати, що «наміру вбити хлопчика ні у кого не було». Адвокати поліцейських подадуть апеляцію на рішення суду про їхній арешт і проситимуть змінити запобіжний захід на домашній арешт.

У свою чергу адвокат потерпілих Олександр Щербина заявив: «Власник будинку, один з підозрюваних, мав при собі зброю. Також дитина (цього підозрюваного – ред.) користувалась цією зброєю і робила постріли».

Як повідомлялось, 4 червня Голосіївський райсуд Києва арештував на два місяці без можливості внесення застави поліцейських Івана Приходька і Володимира Петровця, яких підозрюють у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова у місті Переяслав-Хмельницький.

Нападаємо:

  • 31 травня до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької Центральної районної лікарні доставили 5-тирічного Кирила Тлявова із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки. У лікрні в дитини виявили кульове поранення і направили до медзакладу Києва.
  • Правоохоронці встановили, що двоє працівників патрульної поліції 31 травня в Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, а потім влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по банках та інших предметах. Одна з куль потрапила в голову 5-тирічного Кирила Тлявова, який перебував на дитячому майданчику.
  • Обох поліцейських затримали. 2 червня ім повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 128 КК України – в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, скоєному за попередньою змовою групою осіб.
  • 3 червня Кирило Тлявов помер, не приходячи до тями.
  • Ввечері 3 червня під будівлею МВС у Києві влаштували акцію із вимогою справедливого розслідування вбивства поліцейськими 5-річного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому.
  • У МВС повідомили про відсторонення від виконання службових обов’язків керівництва підрозділу поліції в Переяслав-Хмельницькому. В зв’язку з інцидентом начальник поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку.
  • Президент Володимир Зеленський пообіцяв сприяти винесенню справедливого покарання для співробітників поліції, які можуть бути причетні до заподіяння вогнепальних ушкоджень 5-річному хлопчику.
  • 4 червня прокуратура Київської області дії патрульних поліцейських перекваліфікувала за п.2, п.12 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ч.4. ст.296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для нанесення тілесних ушкоджень). За ці злочини підозрюваним загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі.