ФСБ затримала на виїзді з Криму родича фігуранта справи «Хізб ут-Тахрір», який їхав на суд до Ростова

Новини
Енвер Омеров Фото: RFE/RL

В окупованому Криму співробітники ФСБ затримали перед Керченським мостом 58-річного Енвера Омерова – родича Рустема Ісмаїлова, фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» («Перша Сімферопольська група»), який їхав на судовий процес в Ростов-на-Дону.

Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода Антон Наумлюк, передає Центр журналістських розслідувань.

«Автомобіль Омерова, в якому знаходилися він і його дочка Фатма Ісмаїлова, дружина Рустема, зупинили співробітники ДПС, перевірили документи і тримали їх, поки не під’їхав співробітник ФСБ з Керченського відділу, який затримав Омерова. На вимогу назвати підстави для затримання, він став загрожувати Ісмаїлової, що пристебнете її наручниками. Омерову при цьому стало погано з серцем, викликали «швидку допомогу», яка зробила кілька уколів, але співробітник ФСБ, не чекаючи, що йому стане легше, відвіз Омерова на своєму автомобілі», – зазначив Наумлюк.

Він додав, що в «Керченському відділі ФСБ» черговий сказав Ісмаїлової, що її батька не привозили і слід звертатися в управління відомства в Сімферополі. Пізніше стало відомо, що в будинку Омерова в Білогірську проходить обшук.

Як повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність», крім будинку Енвера Омерова в Білогірську силовики провели обшук будинку його сина Різи Омерова, якого потім затримали.

Дружині Різи Омерова, яка знаходиться на 7-му місяці вагітності, стало погано через пережитий стрес, у неї почалися передчасні пологи і її відвезли до пологового будинку.

Нагадаємо:

  • 10 червня в Криму російські силовики проводять обшуки і затримання кримських татар. Слідчі дії пройшли в селах під Алуштою, Білогірську, мікрорайонах Строганівка і Кам’янка Сімферополя в будинках родичів фігурантів так званої «справи Хізб ут-Тахрір».