Абвер буде відновлювати УРСР. Починає з Криму

Новини
Сергій Здрилюк («Абвер») на трибуні З'їзду з відновлення УРСР Фото: канал «Преображение Руси»

В окупованому Сімферополі відбувся З’їзд з відновлення оновленої Української Радянської Соціалістичної Республіки, у якому взяв участь колишній заступник «головнокомандувача Збройних сил ДНР» Ігоря Стрєлкова Сергій Здрилюк (позивний «Абвер»).

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на відео з’їзду.

З’їзд відбувся у приміщенні кримської організації Комуністичної партії Російської Федерації. Сергій Здрилюк з трибуни цитував Й.В.Сталіна і звинувачував Україну у неонацизмі.

«Сергій Здрилюк призначений Главою Ради Безпеки Народного Волевиявлення. Співголова ДКВ (державного комітету визволення) оновленої УРСР. Почалася мобілізація цивільних і військових патріотичних народних Сил для будівництва Держави для Людини. Готується Штаб-квартира ДКВ УРСР в Криму», – сказано у коментарії до відео.

Нагадаємо:

  • Член диверсійної групи російського терориста Ігоря Гиркина (Стрелкова) на прізвисько «Абвер» – Сергій Здрилюк після повернення з Донбасу до окупованого Криму заснував ТОВ «Екосельхозпродукт», яке займається вирощуванням зернових культур у Бахчисарайському районі.
  • Контррозвідка Служби безпеки України у 2014 році встановила, що позивний «Абвер» – один з ключових учасників диверсійної групи Ігоря Стрєлкова – це уродженець Вінницької області Сергій Здрилюк. Він довгий час проживав у Криму, активно сприяв окупації півострова Росією та разом із групою Гиркина прибув до Донецької області для участі у масштабній диверсійній операції і терорі мирного населення. Причетний до нападу і вбивства співробітників СБУ та викрадення представників ОБСЄ в Донецькій області.