Зеленський призначив нового командувача Нацгвардії та його заступників

Новини
Командувач Національної гвардії України Микола Балан Фото: mvs.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський призначив командувачем Національної гвардії України Миколу Балана, який до цього виконував обов’язки керівника Нацгвардії.

Відповідний указ №407/2019 опублікований на президентському сайті, передає Центр журналістських розслідувань.

До призначенн Балан займав посаду заступника командувача Нацгвардії, а після звільнення з посади колишньогокерівника НГУ Юрія Аллєрова виконував обов’язки командувача.

У 2010 році Балан займав посаду начальника Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України. В 2014 році його призначили заступником командувача Нацгвардії.

Ще одним указом №408/2019 президент призначив Володимира Кондратюка першим заступником командувача Нацгвардії.

Крім того, указами №409/2019 і №410/2019 Зеленський призначив на посади заступників командувача Нацгвардії Руслана Дзюбу та Юрія Лебідя.

Нагадаємо:

  • 7 травня 2019 року президент Петро Порошенко указом №196/2019 звільнив командувача Нацгвардії України Юрія Аллерова. Іншим своїм указом №197/2019 президент призначив виконуючим обов’язки командувача Нацгвардії Миколу Балана.
  • 14 травня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали колишнього командувача Нацгвардії Юрія Аллєрова за підозрою у заволодінні майном Нацгвардії на 81,64 млн грн. через схему обміну ділянки у центрі Києва на квартири у житловому комплексі, який компанія-забудовник звела для нацгвардійців на околиці столиці. Також були затримані учасники схеми – директор компанії «Укрбуд Девелопмент» Олег Майборода та оцінювач Аліса Гринчук.
  • Прокурори САП заявили, що донька Аллєрова Катерина Устименко, яка має громадянство РФ і більшу частину часу проживає в Москві, отримала від «Укрбуд Девелопмент» квартиру за тричі заниженою вартістю.