Кримські патрульні за перший рік служби виявили та зафіксували понад три тисячі правопорушень

Новини
Начальник відділу патрульної поліції в АРК та Севастополі Віктор Левченко Фото: genichesk.ipc.org.ua

За перший рік несення служби співробітники відділу патрульної поліції в АРК та місті Севастополі виявили та зафіксували понад три тисячі правопорушень.

Як повідомляє медіа-центр «IPC-Генічеськ», про це під час онлайн-конференції розповів начальник кримського відділу Віктор Левченко, передає Центр журналістських розслідувань.

«За рік служби було опрацьовано 2260 викликів на лінію 102. Виявлено та зафіксовано правопорушень – 3084, виявлено нетверезих водіїв – 158, розкрито злочинів по гарячих слідах 44, тяжких злочинів (вбивство, згвалтування, розбій) – 8, особи затримані та перебувають під вартою, виявлено осіб у активном розшуку – 21, осіб причетних до незаконних збройних формувань – 12, врятоване людське життя – 1», – сказав Левченко, презентуючи звіт за перший рік несення служби кримськими патрульними.

Він додав, що протягом року також були зафіксовані численні випадки, коли патрульні знаходили загублених на пляжі дітей. За його словами, патрульні були задіяні для охорони правопорядку під час проведення низки публічних заходів, здійснюють супровід автобусів з дітьми, які їдуть відпочивати у Генічеський район з інших регіонів України.

Керівник кримського відділу нагадав про набір до лав патрульної поліції, що триває.

«Планується: покращення нашої роботи, набір до лав патрульної поліції в АРК та місті Севастополі нової молодої крові. Тому, якщо ви бажаєте вступити до лав патрульної поліції, захищати свій регіон, своє місто, селище, Каланчакський та Генічеський район, – ласкаво просимо: подавайте заявки, проходьте відбір, ми завжди будемо раді вам у команді патрульної поліці»”, – наголосив Левченко.

Також він повідомив, що його попередній заступник Олександр Борзенко отримав підвищення у місті Кременчуг та представив нового заступника – Юрія Лисюка, який донедавна був шкільним офіцером і працював у відділі патрульної поліції в Одеській області.

Нагадаємо:

  • Відділ патрульної поліції в Автономній Республіці Крим і Севастополі розпочав роботу 14 травня 2018 року. Він є територіальним (відокремленим) підрозділом Департаменту патрульної поліції Національної поліції України. Кримські патрульні несуть службу у Генічеському та Каланчакському районах Херсонської області.
  • 19 травня 2019 року на Херсонщині у Генічеському районі відзначили першу річницю створення кримського відділу патрульної поліції.