На адмінкордоні з Кримом анонімно опитають кримчан про мету їх поїздки на материк – Куркчі

Новини
Фото: investigator.org.ua

На Херсонщині в контрольних пунктах в’їзду-виїзду (КПВВ) на адмінкордоні з окупованим Кримом проведуть анонімне анкетування кримчан, в якому їх запитають про мету візиту на материкову Україну. Це дозволить проаналізувати проблеми, які виникають у жителів півострова.

Про це на прес-конференції у медіа-центр «IPC-Херсон» повідомив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі, передає Центр журналістських розслідувань.

«Це дозволить нам більш ретельно проаналізувати ті проблеми, з якими звертаються і які виникають у мешканців окупованого Криму, а також визначити тенденції. Ми проводили попередні моніторинги і можемо сказати про те, що основна частина звертається за вирішенням проблем документування, інша – за отриманням медичних послуг. Є певна категорія людей, яка пов’язана з навчанням. І дуже маленька частина перетинає адмінмежу, щоб поїхати далі – до пункту або країни призначення на відпочинок або в інших справах. Нашим сектором у Херсонській області запропонована ця ініціатива і я впевнений, що в цей раз ми охопимо всі державні установи, до яких звертаються наші громадяни з окупованої території», – сказав Куркчі.

За його словами, такий моніторинг на адмінкордоні мають провести найближчим часом. Подібний вже проводили минулого року.

Нагадаємо: