У Генічеському районі Херсонщини стартував автопробіг на честь Дня кримськотатарського прапора

Новини
Фото: genichesk.ipc.org.ua

У Генічеському районі Херсонської області стартував автопробіг, присвячений Дню кримськотатарського прапора.

Про це повідомляє медіа-центр «IPC-Генічеськ», передає Центр журналістських розслідувань.

Колони автомашин сформували на автошляху Харків-Сімферополь, учасники рушили у селище Новоолексіївка, де продовжаться святкові заходи.

Фото: genichesk.ipc.org.ua

У Новоолексіївці відбудеться патріотична хода, концерт і спортивні змагання з національної кримськотатарської боротьби куреш , а також кіокушин-карате.

Фото: genichesk.ipc.org.ua

Як повідомлялось, у Києві заходи на честь Дня кримськотатарського прапора розпочнуться о півдні:

12-00 – відкриття виставки «Об’єднані прапором – #LIBERATECRIMEA» перед будівлею КМДА, вул. Хрещатик, 36.

15:00 – 18:00 – міжнародний форум «Об’єднані прапором – #LIBERATECRIMEA», присвячений Дню кримськотатарського прапора (колонний зал КМДА, вул. Хрещатик, 36).

17:30 – 18:30 – автопробіг, присвячений Дню кримськотатарського прапора. Старт запланований від головного корпусу КПІ. Учасники автопробігу під’їжджають на Хрещатик до місця початку ходи, і повільно їдуть по Хрещатику паралельно з ходою. Фініш одночасно із завершенням ходи на Майдані Незалежності.

17:30 – 19.00 – конкурс дитячого малюнка на Майдані Незалежності.

18:30 – 19:00 – хода Хрещатиком (кримськотатарський прапор, який об’їздив 28 країн, 40-метровий кримськотатарський прапор, прапори активістів з різних країн, вишита карта України). Місце збору і початку ходи – частина тротуару навпроти магазину «Рошен» біля Бессарабської площі (Хрещатик, 29). Завершення ходи на Майдані Незалежності.

19.00 – 20.00 – мітинг на Майдані Незалежності.

Організатори: Кримськотатарський Ресурсний Центр, Меджліс кримськотатарського народу, міжнародний рух за деокупацію Криму і солідарність з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA, Національний меморіальний комплекс героїв Небесної Сотні – Музей революції гідності, КМДА, Пирятинський міська рада, Кримський Будинок і Qırım ailesi (Кримська родина).

Нагадаємо:

  • День кримськотатарського прапора щорічно відзначається 26 червня, починаючи з 2010 року. Для його святкування був обраний перший день ІІ Курултаю (національного з’їзду – ред.) кримськотатарського народу, що пройшов 26-27 червня 1991 року в Сімферополі, на якому прапор був затверджений в якості національного.
  • Кримськотатарський прапор являє собою полотно небесно-блакитного кольору із зображенною в його верхньому лівому кутку золотою тамгою (тарак-тамга, Taraq tamğa) – родовим знаком ханів Гіраїв, який став гербом кримських татар.