Зеленський призначив Антона Кориневича представником президента в АРК

Новини
Антон Кориневич, постійний представник президента України в АР Крим Фото: investigator.org.ua

Президент України Володимир Зеленський 25 червня призначив вченого-юриста, фахівця з міжнародного гуманітарного та кримінального права, правозахисника Антона Кориневича постійним представником президента України в Автономній Республіці Крим.

Відповідний указ №454/2019 оприлюднено на президентському сайті, передає Центр журналістських розслідувань.

«Призначити Кориневича Антона Олександровича Постійним Представником Президента України в Автономній Республіці Крим», – йдеться у документі.

Антон Кориневич є юристом-міжнародником, кандидатом юридичних наук, доцентом.

Він працював заступником директора Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Кориневич є фахівцем з міжнародного публічного, енергетичного, гуманітарного, кримінального та інформаційного права. Автор кількох десятків наукових і навчально-методичних праць.

З 2014 року його активно залучали як експерта до роботи правоохоронних органів України, міжнародних організацій, неурядових правозахисних організацій, робочих груп з питань Криму та Донбасу.

Кориневича є розробником нормативно-правових актів, пов’язаних з окупацією Криму та збройним конфліктом на Донбасі, в тому числі законопроекту №9438 про належну криміналізацію міжнародних злочинів.

Нагадаємо:

  • 3 грудня 2018 року президент Петро Порошенко звільнив свого представника в Автономній Республіці Крим Бориса Бабина. Юрист-міжнародник Бабін був приначений на посаду в серпні 2017 року замість Наталії Попович, яка займала посаду Постійного представника Президента України в АРК з весни 2014 року.
  • 25 червня 2019 року перший заступник постійного представника президента України в АРК Ізет Гданов опублікував відкритий лист до Зеленського, в якому зазначив, що Адміністрація президента ігнорує кадрово-організаційні питання діяльності представництва президента України в АРК і закликав президента найближчим часом скликати нараду з питань проведення подальшої політики щодо тимчасово окупованих Криму і Севастополя.