Ізет Гданов закликає Зеленського згадати про Крим

Новини
Перший заступник постійного представника президента України в АР Крим Ізет Гданов Фото: investigator.org.ua

Перший заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Ізет Гданов стверджує, що Адміністрація президента ігнорує кадрово-організаційні питання діяльності Представництва президента України в АРК. 

Текст відкритого листу опублікований на офіційній інтернет-сторінці Представництва президента в АРК, а також на персональній сторінці Ізета Гданова в Facebook, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Ізет Гданов у листі просить президента Зеленського якомога скоріше провести нараду з питань окупованого Криму:

«Прошу Вас, шановний пане Президенте України, найближчим часом скликати нараду за Вашою участю з питань провадження подальшої політики стосовно тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополю, запросивши на цю нараду також керівництво Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим», – написав Гданов.

За його словами, він звернувся до Зеленського через ігнорування Адміністрацією президента питань, пов’язаних з діяльністю Представництва, та ситуації в тимчасово окупованому Криму. Про ці проблеми перший заступник представника президента неодноразово повідомляв АП як письмово, так і усно під час службових зустрічей.

Гданов стверджує, що діяльність Представництва президента в АРК через відкладання прийняття рішень з організаційно-кадрових питань, які відносяться до виключної компетенції президента України, суттєво обмежена вже понад півроку.

«Питання стратегічного планування деокупації Криму, системної протидії цілеспрямованим та масовим репресіям громадян України в Криму з боку країни-агресора, організації захисту прав громадян України, що проживають у тимчасово окупованому Криму не можна ставити на другий, третій, десятий план, тим більше їх не можна ігнорувати», – пише Гданов.

Офіційної реакції Адміністрації президента України чи особисто Володимира Зеленського на відкритий лист Ізета Гданова поки не надходило.

Нагадаємо: 

  • Комплексна Стратегія деокупації та реінтеграції Криму, розроблена Радою Національної безпеки та оборони після анексії півострова, потребує доопрацювання, заявив 7 березня 2019 року перший заступник постійного представника президента України в АР Крим Ізет Гданов.
  • Президент України Володимир Зеленський у День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу 18 травня 2019 року висловив впевненість, що українці разом з кримськими татарами звільнять Крим від російської окупації.