Україна почала відведення військ під Станицею Луганською

Новини
Фото Facebook Тетяна Погукай

В зоні проведення  Операції об’єднаних сил (ООС) підрозділи ЗС України під наглядом представників Спеціальної моніторигової місії (СММ) ОБСЄ відійшли з позиції біля КПВВ «Станиця Луганська» біля лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-служба ООС, пише Центр журналістських розслідувань

Як зазаначається, підрозділи ООС опівдні відійшли від позиції, що знаходиться перед КПВВ «Станиця Луганська». 

«За сигналом сигнальних ракет з нашої сторони та сторони бойовиків наші військові покинули визначені ОБСЄ позиції. Наразі невідомо, чи відвів своїх військових противник», – йдеться у повідомленні.

Прес-служба вказує, що відведення відбувалося під наглядом представників ОБСЄ, які знаходилися по обидві сторони лінії розмежування.

«За відведенням військ спостерігав особисто командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський. За його словами, це перший етап відводу сторін від околиць Станиці Луганської», – йдеться у повідомленні. 

Прес-служба повідомляє, що днями очікується приїзд представника української тристоронньої контактної групи Леоніда Кучми, аби продовжити роботу з відведення сторін на визначені Мінськими домовленостями рубежі.

Нагадаємо:

  • 3 червня 2019 р. екс-президент України Леонід Кучма прийняв пропозицію президента Володимира Зеленського очолити українську делегацію у Тристоронній контактній групі (ТКГ) в Мінську.
  • Президент Володимир Зеленський спільно з начальником Генерального штабу генерал-лейтенантом Русланом Хомчаком оглянув позиції військових у Станиці Луганській.