Леонід Кучма очолив переговорників у Мінську, Лутковська замінить Геращенко у гуманітарній підгрупі

Новини
Леонід Кучма Фото: investigator.org.ua

Екс-президент України Леонід Кучма прийняв пропозицію президента Володимира Зеленського очолити українську делегацію у Тристоронній контактній групі (ТКГ) в Мінську; екс-омбудсмен Валерія Лутковська відповідатиме у ТКГ за гуманітарні питання.

Про це пише Центр журналістських розслідувань.

Валерія Лутковська підтвердила своє призначення в гуманітарну підгрупу ТКГ у коментарі Громадському радіо.

«Я була на нараді президента України і голови делегації України у Тристоронній контактній групі президента Кучми і, власне, відповідатиму за гуманітарні питання», — сказала Лутковська, яка була уповноваженою Верховної Ради України з прав людини з 2012 по 2017 роки.

Раніше гуманітарну підгрупу ТКГ очолювала перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

Цього ж дня президент України Володимир Зеленський на брифінгу в Адміністрації президента представив журналістам нового керівника української делегації у ТКГ в Мінську. Ним став другий президент України Леонід Кучма, який вже очолював Тристоронню групу з лютого 2015 р. по жовтень 2018 року.

Нагадаємо:

  • 2 жовтня 2018 року другий президент України та представник України у Тристоронній контактній групі (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма завершив свою роботу на цій посаді. Його змінив Євген Марчук.
  • Прес-секретарем президента України Володимира Зеленського стала 32-річна журналістка Юлія Мендель, яка перемогла в оголошеному самим Зеленський відкритому конкурсі. Участь в ньому взяли близько чотирьох тисяч осіб.