Біля Станиці Луганської окупанти відійшли від пішохідного мосту

Новини
Фото Facebook Тетяна Погукай

В зоні Операції об’єднаних сил (ООС) відповідно з Мирним планом підрозділи російських окупаційних військ відійшли від пішохідного мосту в районі Станиці Луганської,від якого 26 червня відійшли українські військові. Сапери ЗС та ДСНС України проводять перевірку та розмінування гуманітарного коридору для мирних мешканців.

Про це повідомляє штаб ООС, передає Центр журналістських розслідувань.

«У відповідності до Мирного плану та реалізації Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи від 20 вересня 2016 року, противник завершив перший етап відведення своїх підрозділів у районі Станиці Луганської – відійшов від пішохідного мосту», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для максимальної безпеки цивільного населення, що проживає у Станиці Луганській, а також громадян України, які перетинають контрольний пункт в’їзду-виїзду, силами груп розмінування Збройних Сил та Державної служби з надзвичайних ситуацій України проводиться перевірка дороги (гуманітарного коридору) і прилеглої до неї місцевості з метою виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

«Протягом сьогоднішнього дня здійснення інших заходів у рамках розведення сил та засобів українською стороною не заплановано. Поки триває процес розведення сторін, наші резерви в районі Станиці Луганської знаходяться у повній бойовій готовності. У разі відсутності подальших кроків з відведення російсько-окупаційних військ за визначені рубежі українські військові негайно повернуться на свої позиції», – наголосили в штабі.

Разом з тим, Об’єднані сили готові гарантувати безпеку пересування мирних мешканців через лінію розмежування та безперебійну роботу КПВВ. Пропуск здійснюється у штатному режимі.

Нагадаємо:

  • 26 червня в зоні ООС підрозділи ЗС України під наглядом представників СММ ОБСЄ відійшли з позиції біля КПВВ «Станиця Луганська» біля лінії розмежування. Аналогічний відхід мали здійснити і підрозділи російських окупаційних військ. Днями сюди очікується приїзд представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми, щоб продовжити роботу щодо відведення сторін на визанчені мінськими домовленостями рубежі.