Сенат США ухвалив законопроект про виділення Україні $300 млн військової допомоги

Новини
Конгрес США Фото: Facebook Embassy of Ukraine in the USA

Сенат США, верхня палата Конгресса, ухвалив законопроект про оборонний бюджет Сполучених Штатів на 2020 рік, у якому передбачається збільшення військової допомоги Україні до 300 млн дол. З них 100 млн дол, передбачені виключно на летальні види озброєнь, зокрема на протикорабельні ракети.

Про це повідомляє посольство України в США, передає Центр журналістських розслідувань.

«Сенат США ухвалив законопроект, що пропонує збільшити безпекову допомогу Україні до 300 млн. дол. Відповідні кошти, які на 50 млн. дол. перевищують асигнування поточного року, закладено у підтриманому Сенатом проекті закону про «Бюджет США на 2020 р. на потреби національної оборони». Законопроектом передбачено спрямувати 100 млн. дол. із 300 млн. дол. виключно на летальні види озброєнь», – зазначили в посольстві.

У документі пропонується розширити напрями допомоги США у зміцненні обороноздатності Збройних Сил України шляхом включення до неї засобів берегової оборони, протикорабельних ракет, а також систем, що сприятимуть підвищенню ефективності управління військами, зокрема, протиповітряної і берегової оборони.

Як пояснили українські дипломати, закон про «Бюджет США на 2020 р. на потреби національної оборони» набуде чинності після його узгодження з Палатою представників та підписання президентом США Дональдом Трампом.

Нагадаємо:

  • 25 січня 2019 року у Сенаті США група сенаторів від Республіканської та Демократичної партій представила проект резолюції, яка закликає до посилення військової допомоги Україні, зокрема, з метою зміцнення її морських спроможностей попереджувати та відбивати подальшу російську агресію в Азовському та Чорному морях.
  • Як заявив спеціальний представник Державного департаменту США по Україні посол Курт Волкер, Сполучені Штати Америки продовжать співпрацю з Україною для нарощування її військових можливостей, включаючи поставку бойової (летальної) зброї.
  • Структури Міністерства оборони США вже почали процедури укладання контрактів на поставку обладнання та надання послуг для оборонного сектора України за рахунок коштів бюджету 2019 року.