Зеленський надав громадянство 14 іноземцям, які захищали Україну

Новини

Український президент Володимир Зеленський надав громадянство 14 іноземцям, які брали участь у захисті територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Відповідний указ №466/2019 від 27 червня опублікований на сайті глави держави, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як вказується в документі, Дмитро Бєлогорцев, Давід Гачечіладз, Абдул Джаліл, Тачі Джафаров, Рудольф Єгоренко, Тенгіз Занадзе, Гіоргі Кахніашвілі, Валерій Колот, Мераб Концелідзе, Мамука Музашвілі, Юрій Савілов, Левані Хуцішвілі отримали українське громадянство, як особи, «прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України».

Крім того, Арсланбек Карімов та Юлія Толопа прийняті до громадянства України як особи, «які мають визначні заслуги перед Україною».

«Президент запевнив, що це лише перші рішення щодо надання громадянства нашої держави особам, які захищали суверенітет і територіальну цілісність України. Наступні будуть ухвалені після надходження матеріалів від Міграційної служби та їхнього розгляду у встановленому порядку», – повідомляє президентська пресслужба.

Як зазначається, Зеленський також підкреслив, що відтепер з боку президента «не буде штучного гальмування чи затягування цього процесу, як це було у минулі роки».

Нагадаємо:

  • 28 травня президент України Зеленський своїм указом повернув колишньому голові Одеської облдержадмінстрації, екс-президенту Грузії Михаїлу Саакашвілі українське громадянство. Цим же указом Зеленский прийняв у громадянство України уродженців Ірану, Азербайджану, Росії та Кригизії як осіб, «прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України». Також президент прийняв в українське громадянство уродженця Сирії, як особу «яка має визначні заслуги перед Україною».