Влада окупованого Севастополя попросила Путіна побудувати в місті лікарні за допомогою скандальної корпорації

Новини
Фото: Ростех

«Уряд» окупованого Севастополя просить у президента РФ Володимира Путіна побудувати в місті три лікарні. Підрядником будівництва хочуть бачити російську державну корпорацію «Ростех», пов’язану з контрабандною поставкою турбін Siemens у Криму.

Про це повідомляє прес-служба «уряду» Севастополя з посиланням на «губернатора» міста Дмитра Овсянникова, пише Центр журналістських розслідувань.

«Всі пам’ятають, що останні шість конкурсів не визначили підрядника для будівництва онкодиспансеру. Я впевнений, що буде прийнято рішення про вибір корпорації «Ростех» в якості підрядника. Якщо такого рішення не буде, ми продовжимо працювати в рамках чинного законодавства про держзакупівлі», – сказав Овсянников.

Він додав, що питання будівництва трьох лікарень в Севастополі буде обговорюватися і 5 липня в ході візиту на півострів російського віце-прем’єра Дмитра Козака.

«На початку липня з експертизи виходить проект лікарні «Швидкої медичної допомоги». Там виник ряд складнощів, пов’язаних з необхідністю знесення зелених насаджень, але іншого майданчика у міста немає. Цей майданчик був визначений ще у 2014 році», – уточнив глава Севастополя.

  • З російського бюджету планують виділити 2 млрд 521 млн рублів на будівництво Багатопрофільного лікувально-діагностичного корпусу онкологічного диспансеру в Севастополі.
  • Раніше «Ростех» знову переніс запуск двох нових ТЕС з контрабандними турбінами Siemens в Криму.