У Німеччині судять громадянина за можливу співпрацю з терористами «ДНР»

Новини

У Німеччині судять свого 43-річного громадянина, якого підозрюють в участі в бойових діях наДонбасі на стороні терористичної «ДНР». Він знаходився на Сході України в період з 2014 до 2016 року. Підозрюваний заперечує, що воював.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Deutsche Welle.

Підсудний стверджує, що народився в СРСР, а його батько був українцем, тому приєднання до терористів «ДНР» підозрюваний назвав своїм «громадянським обов’язком».

Пізніше чоловік зазначив, що розчарувався в бойовиках.

Чоловік також заявив, що його навчили користуватися зброєю. Однак спочатку підозрюваний займався лагодженням зруйнованих газо- і водопроводів, так як раніше вже працював зварювальником. Лише згодом він потрапив до підрозділу охорони, але «ніколи не був на фронті».

Чоловіка заарештували після того, як він прилетів в аеропорт Ганновера. Його звинувачують у підготовці масштабного насильницького акту, який створює загрозу для країни, а також в порушенні закону про контроль над бойовими озброєннями. При цьому підозрюваного можуть засудити до умовного терміну.

  • Суд міста Пардубіце (Чехія) засудив чеського військовослужбовця Еріка Ешту, який брав участь у діяльності незаконних збройних формувань на окупованих територіях Донецької області, до трьох років ув’язнення умовно, із відтермінуванням вироку на чотири роки та позбавленням військового звання.