Кандидат в нардепи від партії «Слуга народу» є кумом Медведчука – «Схеми»

Новини
Фото: chesno.org

22-й номер виборчого списку партії «Слуга народу» на дострокових виборах до Верховної Ради Андрій Холодов є кумом проросійського політика Віктора Медведчука.

Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми», пише Центр журналістських розслідувань.

У сюжеті йдеться, що Холодов є не публічною людиною, пов’язаною з діяльністю МАФів в Києві.

Дітей Холодова і його дружини, Катерини Шаховської, хрестила Оксана Марченко – дружина Медведчука, який, в свою чергу, є кумом президента РФ Володимира Путіна.

За даними «Схем», саме на Шаховську оформлена вілла в Відні, придбана в 2013 році за €6 млн. Журналісти відзначили, що нерухомість Холодова розташована недалеко від житла українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

  • 21 травня, Президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. 23 травня указ Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів вступив в силу. З 24 травня в Україні розпочався виборчий процес.
  • 9 червня в Києві в Національному ботанічному саду імені Гришка пройшов з’їзд політичної партії «Слуга народу», на якому політсила представила своїх кандидатів в нардепи.
  • У русі «Чесно» відзначали, що ПП «Холодов», за даними сервісу YouControl, було закрито 10 червня, саме після партійного з’їзду «Слуги народу». На Холодова зареєстровано ТОВ «Флорентіно», компанія спеціалізується на «мобільному харчуванні», а як фізособа-підприємець він до 10 червня працював в сфері «консультування з питань комерційної діяльності та управління», з’ясували активісти організації.