Скеровано до суду обвинувачення відносно мешканця Херсонщини, який організовував мітинги на підтримку окупації Криму

Новини
Фото: cr.npu.gov.ua

Слідчий відділ ГУ Нацполіції в АРК і Севастополі закінчив досудове розслідування відносно 55-річного мешканця Херсонської області Ігора Галушко, який у 2014-2015 роках організовував у Роздольненському районі Криму мітинги на підтримку незаконної окупації півострова Росією. Прокуратура АРК скерувала обвинувальний акт до Апеляційного суду Києва.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію кримського главку Нацполіції.

Як зазначається, Галушко, підозрюваний у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.110 ч.2 КК України (вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб), був активним учасником громадської організації «Роздольненська районна організація з охорони громадського порядку і державного кордону «Козацька дружина».

«Обвинувальний акт скеровано до Апеляційного суду м. Києва відносно мешканця смт. Чаплинка Херсонської області, 1963 року народження, який у 2014-2015 роках особисто та за пособництва інших місцевих мешканців організовував та приймав активну участь у проведенні незаконних зібрань та мітингів на території Роздольненського району Автономної Республіки Крим на підтримку незаконної окупації Кримського півострова Російською Федерацією, здійснював охорону проведення незаконних мітингів та зібрань», – йдеться у повідомленні.

Фото: cr.npu.gov.ua

За свою діяльність Галушко був нагороджений медаллю Міноборони Росії «За повернення Криму» і медаллю «Республіки Крим» «За захист Криму».

Фото: cr.npu.gov.ua

Поліцейські встановили його місцезнаходження та повідомили про підозру у червні 2019 року.

Херсонський міський суд обрав Галушко запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з використанням електронного засобу контролю.

Санкція ст.110 ч.2 КК України передбачає позбавлення волі від п’яти до десяти років.

Нагадаємо:

  • 11 червня співробітники Нацполіції АРК разом з прикордонниками затримали у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом, члена так званої «Самооборони Севастополя» Степана Резуника, який у 2014 році сприяв Росії в окупації півострова. Зловмисник, який перебував у розшуку, арештований Херсонським міським судом.
  •  Резуник їхав на материкову Україну, аби поновити український паспорт. Він стверджує, що під час окупації Криму Росією був лише «волонтером».